Fotograf: Peter Nodbrink

Kategori: Passagerarsjöfart

Stromma inför KRAV-certifiering

Strömma Turism & Sjöfart AB (Stromma) inför KRAV-certifiering på sina samtliga restaurangbåtar.

Stromma uppger i ett pressmeddelande att företaget jobbar på flera olika nivåer med hållbarhetsfrågor och att Stromma under 2019 fortsätter sitt samarbete med Världsnaturfonden WWF för ett renare Östersjön.

– Denna första KRAV-certifiering är ännu ett steg i rätt riktning för oss på Stromma i vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Vi älskar skärgården och Östersjön och samarbetar med flera olika organisationer för att värna om denna vackra miljö vi arbetar med och i, säger Peter Henricson, Strommas Sverigechef.

Årets Hållbarhetskock

Stromma uppger också att gruppen länge har arbetat med krögare som brinner för att göra bra mat med bra råvaror. KC Wallberg som har varit verksam i över tjugo år blev 2017 utsedd till Årets Hållbarhetskock och är krögare på rederiets passagerarfartyg Prins Carl Philip, Drottningholm och Angantyr. Även prisade krögaren Malin Söderström på passagerarfartyget Gustafsberg VII jobbar nära med svenska råvaror.

– KRAV-certifieringen innebär framförallt att vi kan synliggöra för alla våra gäster att vi jobbar med bra och hållbara råvaror under alla våra matkryssningar, säger Peter Henricson.