Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Miljö | Regelverk

”Straffa inte rederierna i onödan”

Inför slutförhandlingarna av FuelEU Maritime, en del av EU:s klimatpaket, uppmanar Europeiska redareföreningen EU:s lagstiftande församlingar att inkludera bränsleleverantörerna i den kommande lagstiftningen.
Europeiska redareföreningen (Ecsa) påpekar i ett pressmeddelande att de stödjer målen i klimatpaketet EU Green Deal, att sjöfarten har en nyckelroll att spela för att uppnå målen och att FuelEU Maritime är avgörande för att främja användning av hållbara bränslen inom sjöfarten.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]Europeiska redareföreningen (Ecsa) påpekar i ett pressmeddelande att de stödjer målen i klimatpaketet EU Green Deal, att sjöfarten har en nyckelroll att spela för att uppnå målen och att FuelEU Maritime är avgörande för att främja användning av hållbara bränslen inom sjöfarten.

”När trilogförhandlingarna om FuelEU Maritime går in i sin slutfas är det viktigt att säkerställa att den slutliga texten bidrar till en framgångsrik energiomställning inom sjöfarten. Därför behöver vi nu alle man på däck för att göra tillräckliga mängder bränslen med låga eller inga utsläpp tillgängliga på marknaden till ett överkomligt pris”, skriver Ecsa.

Därför uppmanar Ecsa Europaparlamentet och EU:s ministerråd att stödja det obligatoriska inkluderandet av bränsleleverantörer inom ramen för FuelEU Maritime, enligt Europaparlamentets förslag till ändring av artikel 129. 

”Det är nyckeln till att se till att rederier inte straffas i onödan om de hållbara bränslen som krävs för att uppfylla kraven inte levereras. Denna bestämmelse, tillsammans med ett bindande mål för leverantörer av maritima bränslen, såsom föreslagits av parlamentet i RED III, är avgörande för sjöfartens energiomställning”, skriver Ecsa. 

Läs mer om Ecsas ställningstaganden kring FuelEU Maritime.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]