Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Större Polenfärja till Nynäshamn

Wawel har ersatt den tidigare färjan Scandinavia på linjen Nynäshamn–Gdansk.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]jen Nynäshamn–Gdansk.

Polferries ökar fraktkapaciteten på Nynäshamn genom att byta ut bil- och passagerarfärjan Scandinavia mot Wawel. Scandinavia gjorde sin sista resa från Nynäshamn till Gdansk den 8 maj.

– Det är mycket glädjande att Polferries gör den här satsningen i Nynäshamn och så kraftfullt utökar sin lastkapacitet. Nynäshamns strategiska läge gör det möjligt att hantera den viktiga varuförsörjningen till och från den växande Stockholmsregionen och den polska marknaden på ett effektivt och hållbart sätt, säger Henrik Widerståhl, marknadschef och vice vd i Stockholms Hamnar, i ett pressmeddelande.

Större och bättre

Från Polferries uppges att en orsak till att Wawel flyttas bort från linjen Ystad–Swinoujscie är en ökad efterfrågan på lastkapacitet. Samtidigt vill man även uppgradera linjen på passagerarsidan.

– Vårt mål är att möta marknadens krav på kapacitet, samt att ge hög kvalitet och service. För att möta kundernas förväntningar har vi därför ersatt fartyget Scandinavia med Wawel på linjen Nynäshamn–Gdansk. Wawel har betydligt större lastkapacitet, bättre hytter och underhållning ombord, säger Jarosław Siergiej, vd på Polferries.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Kim Viktor

    Bättre underhållning? Det förstår jag verkligen inte, eftersom färjan i princip inte har någon. Men bättre underhållen än Scandinavia är hon.

  • oskar henriksson

    Håller med färjan är katastrof rent underhållningsmässigt och ytmässigt medan hytterna håller lite bättre standard. Hoppas de får in en färja till på linjen

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]