Fotograf: Göteborgs Hamn

Kategori: Container | Ekonomi | Miljö

Stororder till Alfa Laval

Alfa Laval ska leverera system för barlastvattenrening till containerrederiet MSC. Ordern uppges vara värd omkring 230 miljoner kronor.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ing 230 miljoner kronor.

Containerrederiet Mediterranean Shipping Company (MSC) har utsett Alfa Laval till huvudleverantör av barlastvattenreningsystem. Enligt Alfa Laval väntas avtalet generera order till ett värde av omkring 230 miljoner kronor.

Under avtalsperioden, som varar fram till juli 2016, kommer Alfa Lavals så kallade PureBallast-system, som har utvecklats i samarbete med Wallenius Water, att installeras på MSC:s containerfartyg.

– Detta är en spännande möjlighet att ytterligare stärka vårt samarbete med ett ledande bolag inom marinindustrin, kommenterar Lars Renström, vd och koncernchef för Alfa Laval, och fortsätter:

– Det är också en tydlig signal på att marknaden för eftermontering på befintliga fartyg börjar ta fart.

Fotnot:
– Den så kallade barlastvattenkonventionen antogs av IMO den 13 februari 2004. Konventionen kommer att träda i kraft efter att den har ratificerats av minst 30 stater som står för minst 35 procent av världshandelsflottans tonnage. Enligt Transportstyrelsen hade konventionen i januari 2015 ratificerats av 44 stater som tillsammans innehar 32,86 procent av världshandelsflottans tonnage. Konventionen kommer att börja gälla ett år efter att den blivit fullt ratificerad.
– Konventionen gäller i första hand fartyg i internationell fart som är designade eller konstruerade för att föra barlastvatten. För fartyg i nationell fart får Sverige själv bestämma vilka åtgärder som ska vidtas. Några sådana bestämmelser finns inte idag.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]