Fotograf: Fredrik Davidsson

Kategori: Hamn/Logistik | Torrlast

Storförlust för Halmstads Hamn

Halmstads Hamn har ett tufft år bakom sig, något som nu återspeglar sig i resultatet. Enligt P4 Halland gör man en förlust på 7,5 miljoner för år 2013. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]iljoner för år 2013. 

Förlustresultatet beror framförallt på att glastillverkaren Pilkington – som varit en av hamnens baskunder –  lade ned sin verksamhet i Halmstad i slutet av 2012, vilket resulterade i att hamnen förlorade stora volymer och intäkter inför 2013. 

Under året drabbades man dessutom av ytterligare några tuffa smällar: den finska metallindustrikoncernen Ruukki valde att flytta över sina sjötransporter från Finland till Halmstad till lastbilar, Stora Enso i Hylte minskade kraftigt på sin produktion och i september drabbades man av en omfattande brand i Hansson & Möhrings lagerbyggnad i Oceanhamnen. 

Betydligt mer positivt är att man i december tecknade ett stort kontrakt med byggmaterialföretaget Cemex om att hantera omkring 100.000 gods per år, något som gör att man trots allt ser ljust på framtiden. 

Halmstads Hamn är en del av HallandsHamnar AB, där också Varbergs Hamn ingår. Företaget bildades 1 januari 2013 och är en samverkan mellan Halmstad kommun och Varbergs kommun. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]