Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Stockholmsföretag kopplar upp färjepassagerare

På Unity Lines Polonia och Skania som går mellan Ystad och Świnoujście har passagerare hittills inte haft internetuppkoppling. Nu ska företaget Nowhere Networks leverera snabb uppkoppling ombord.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]nabb uppkoppling ombord.

Fartygen som tidigare har haft uppkoppling till nätet via satellit har inte kunnat erbjuda den tjänsten till sina passagerare. Rederiet menar i ett pressmeddelande att de nu ser det som en nödvändighet att kunna erbjuda snabb internetuppkoppling till sjöss.

– Vi ser fram emot att arbeta med Nowhere Networks som en leverantör av en service som vi vet är väldigt viktig för våra passagerare. Det här avtalet ger oss en komplett service vilket inkluderar en kommunikationslösning och underhållet av den dygnet runt, året runt, säger Per-Ove Forsberg, vice vd för Unity Line Sverige, i ett pressmeddelande.

Uppkoppling till sjöss

Nowhere Networks har specialiserat sig på att erbjuda kostnadseffektiva trådlösa internetlösningar på fartyg. Den tekniska lösningen består av radiokommunikation som automatiskt söker efter antenner för att ge en trådlös signal från fartygen till land, vilket håller fartygen ständigt uppkopplade.

– Vi är väldigt stolta till att leverera vår lösning till Unity Lines och ser fram emot att hjälpa dem att erbjuda snabbt internet till sina kunder, besättning och för IT-systemen ombord. I och med Unity Line stärker vi vår position som marknadsledande i Östersjön och norra Europa, säger Asbjörn Frydenlund, vd för Nowhere Networks, i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]