Kategori: Passagerarsjöfart

Stena Scandinavica på plats i Göteborg

Linjesjöfart Kvällen den 13 april anlände nya Stena Scandinavica så äntligen till Göteborg. Fartyget gjorde premiärturen på sträckan Göteborg–Kiel den 19 april, tre månader senare än beräknat. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] senare än beräknat. 

Ombyggnaden av Stena Britannica, nya Stena Scandinavica, drabbades av stora förseningar på grund av branden som utbröt den 10 november i fjol när hon låg på Remontowavarvet för att få hundratalet nya hytter och nya restaurangmiljöer 

Stena Scandinavica har plats för 1 700 passagerare och 300 fordon. Den andra ”nya” färjan på Göteborg–Kiel, Stena Germanica, sattes in i trafik i fjol. Investeringsvärdet på Göteborg–Kiel uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor.

”Gamla” Stena Scandinavica som ska flyttas till linjen Karlskrona–Gdynia skulle egentligen ha legat på Cityvarvet för ombyggnad, men färjan har fortsatt trafikerat Kiel tillsammans med fraktfärjan Stena Freighter. När nya Stena Scandinavica nu har sätts in i trafik, har Cityvarvet ungefär sex veckor på sig att få gamla Stena Scandinavica i skick för sommartrafiken.

– Färjan väntar på att få komma upp i dockan, säger Jesper Waltersson, informationsansvarig på Stena Line

Investeringsvärdet på sträckan Karlskrona–Gdynia ligger på ungefär 250 miljoner. Totalt för att alla fartygssatsningar och rockader uppgår slutsumman till närmare 10 miljarder för Stena Line. I summan ingår flera nya fartyg, bland att två ropax-nybyggen från Samsung.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]