Under tisdagen invigdes Stena Oils nya bränsleterminal i Fredrikshamn, här Birgit S. Hansen, borgmästare i Fredrikshamns kommun och William Olsson, styrelseledamot i Stena AB.

Fotograf: Stena Oil

Kategori: Hamn/Logistik | Nya bränslen

Stena Oils nya terminal invigd

Under tisdagen invigdes Stena Oils nya bränsleterminal i Fredrikshamn i Danmark.

Terminalen, som har en kapacitet på 75.000 kubikmeter, ligger vid de nya områdena som etablerades i samband med en utbyggnad av hamnen åren 2016-2020.

– Vi är mycket glada över att vara igång med verksamheten i Fredrikshamn. Vår officiella öppning lockade ett stort antal gäster, mestadels internationella kunder, vilket vi tar som ett bevis på att det här nya upplägget är rätt, säger Jonas Persson, vd på Stena Oil.

Komplement till Göteborg

Den nya terminalen, som sattes i drift tidigare i år, kompletterar verksamheten i Göteborg och är designad för att hantera olika typer av bränslen. Under året kommer dessutom ett nybyggt bunkerfartyg att tas i drift som kommer att kunna hantera flera typer av bränslen inklusive biobränslen och metanol. En av kunderna som kommer att betjänas från Frederikshavn är Stena Line med sina linjer på Kattegatt.

– Det här är en avancerad och flexibel terminal med stor kapacitet. Frederikshavns geografiska läge för oss närmare våra kunder och gör att vi kan erbjuda ännu effektivare leveranser med miljöfördelar och lösningar för framtida bränslen, säger Jonas Persson i pressmeddelandet.

  • Oljolas brunkerfartyg Vingaren vid terminalen. Foto: Stena Oil
  • Jonas Persson, vd på Stena Oil. Foto: Stena Oil

Viktigt för kommunen

Birgit S. Hansen, borgmästare i Fredrikshamns kommun, var med på invigningen och hon är stolt över att se terminalen vara igång.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stena Oil. Fredrikshamns strategiska läge gör hamnen till ett maritimt nav för både regional och internationell handel som passerar genom Kattegatt, säger hon i pressmeddelandet. 

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]