Bunkerterminalen i Fredrikshamn.

Fotograf: Stena Oil

Kategori: Energi

Stena Oil startar verksamhet i Fredrikshamn

Stena Oil inleder verksamhet i den nya bunkerterminalen i Fredrikshamn. Förra veckan undertecknades övertagandeavtalet mellan bolaget och hamnen.
Verksamheten drivs av Stena Terminals A/S som är ett helägt dotterbolag till Stena Oil, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ckan undertecknades övertagandeavtalet mellan bolaget och hamnen.”} /–>

Verksamheten drivs av Stena Terminals A/S som är ett helägt dotterbolag till Stena Oil, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi har ett bra samarbete med hamnen i Fredrikshamn och vi har haft en kontinuerlig dialog under processen. Vårt fokus har varit att kickstarta verksamheten i Fredrikshamn och vi är glada att vi nu har uppnått det målet, säger Jonas Persson, vd för Stena Oil i pressmeddelandet.

Nytt bunkerfartyg på gång

Den nya terminalen möjliggör en effektivare infrastruktur för Stena Oil och kompletterar bolagets befintliga verksamhet i Göteborg. I samband med etableringen i Fredrikshamn kommer ett nybyggt bunkerfartyg att sättas in under första kvartalet i år, uppger Stena Oil. Fartyget hanterar olika bränslen, bland annat biobränslen och metanol. En av kunderna som ska betjänas från Fredrikshamn är Stena Line.

– Vi flyttar in i en nybyggd, toppmodern terminal med en kapacitet på 75.000 kubikmeter. Det geografiska läget för oss närmare våra kunder, vilket gör att vi kan erbjuda ännu effektivare leverans med miljöfördelar och lösningar för framtida bränslen, säger Jonas Persson.

Nära samarbete mellan bolag och hamn

Bunkerterminalen ligger i ett nytt område av hamnen som etablerades vid en utbyggnad 2016–2020. För hamnen är starten av Stena Oils verksamhet en milstolpe.

– Det är ett resultat av ett nära samarbete med Stena Oil, att vi nu kan lämna över bunkerterminalen efter en byggperiod präglad av utmaningar. Vi ser fram emot den ökade aktivitetsnivå som bunkerverksamheten kommer att tillföra, säger Mikkel Seedorff Sørensen, vd för Fredrikshavn Hamn i pressmeddelandet.

Stena Oil ingår i Stena Metallkoncernen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]