Färjorna Stena Scandinavica, Stena Germanica och Stena Jutlandica i Göteborg.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Arbetsmarknad | Färjetrafik

Stena Line rekryterar på distans

För första gången genomför Stena Line en rekryteringsprocess helt och hållet på distans inför sommarsäsongen.

Anställningsbehovet för Stena Line är totalt 450 personer för sommarsäsongen 2022, uppger rederiet i ett pressmeddelande, och rekryteringen har precis påbörjats.

Åtta fartyg

Inför sommarsäsongen 2022 behöver Stena Line anställa personal till sina åtta svenskflaggade fartyg med trafik från Göteborg, Halmstad och Trelleborg. Förutom servicevärdar, kockar, motormän och matroser handlar det om fartygselektriker, el-elever och jungmän.

Enligt Stena Line gäller de allra flesta tjänsterna jobb som servicevärdar. För dessa är det meriterande att ha tidigare erfarenhet av servicearbete, men det är inget krav, vilket innebär att det är instegsjobb som kan öppna dörrar till fartygsbranschen och framtiden.

Stena Line erbjuder dessutom den grundläggande säkerhetsutbildningen som krävs för jobb till sjöss gratis till alla som får anställning. Det finns också möjlighet att bli kvar och arbeta som vikarie till hösten.

Lätt att delta

Nytt för rekryteringen denna gång uppges vara att den för första gången sker helt och hållet på distans genom telefonintervjuer samt genom digitala träffar. I och med att rekryteringen är digital är det lätt att delta oavsett var i landet man bor, vilket också innebär ett stöd i Stena Lines mål om att eftersträva mångfald, uppger rederiet vidare.

– Jag skulle vilja säga att vi kan erbjuda ett perfekt sommarjobb för många över 18 år eftersom schemat vanligtvis är förlagt till 1-2 veckors pass med motsvarande ledig – betald – tid däremellan. Du kan alltså varva jobb och betald ledighet hela sommaren och det betyder också att det inte spelar någon roll var i Sverige du bor, utan du kan pendla till dina jobbpass, säger Therese Vikström, People Manager Scandinavia, Stena Line, enligt pressmeddelandet.