24.8.05 Elbe bei Cuxhaven

Fotograf: Stena Line

Kategori: RoRo

Stena Line öppnar ny linje till Polen

Stena Line chartrar in roro-fartyg för en ny linje mellan Sverige och Polen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ellan Sverige och Polen.

Roro-fartyget Elisabeth Russ går in i en charter för Stena Line. Rederiet uppger att efterfrågan på fraktkapacitet på Östersjön har haft en stabil tillväxt under senare år och att en ny linje mellan Nynäshamn och Gdynia öppnas för att möta tillväxten. Trafiken inleds den 16 oktober, till att börja med blir det tre avgångar per vecka i vardera riktningen. Fartygets lastkapacitet är 1.625 filmeter.

– Det här ett viktigt steg där vi möter en ökande efterfrågan från våra kunder och samtidigt bygger vi för framtiden. Vi kommer att fortsätta utveckla vår verksamhet i linje med kundernas och marknadens krav och den här nya linjen blir ett viktigt komplement till våra existerande linjer på Östersjön, säger Stena Lines vd Niclas Mårtensson.

Lasbilar och trailers

Elisabeth Russ kommer att ta lastbilar med chaufförer, trailers och containrar. Stena Line har redan i över tjugo år trafikerat linjen Karlskrona–Gdynia.

– Efterfrågan på fraktkapacitet växter stabilt både från Polen och Sverige och under lång tid har vi känt behov av att bredda erbjudandet till våra kunder med ytterligare en fraktlinje. Linjerna över Östersjön är en viktig del av infrastrukturen som knyter ihop Centraleuropa med Skandinavien och det finns stor potential för utveckling. Nu har vi tre mycket starka transporthubbar, en i Gdynia, en i Nynäshamn och en i Karlskrona, säger Marek Kiersnowski, Trade Director och ansvarig för linjerna Nynäshamn-Gdynia och Karlskrona-Gdynia.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]