Fotograf: Stena Line/Ann-Charlotte Ytterberg

Kategori: RoRo

Stena Line lägger till hamn på fraktlinje

Stena Line lägger till anlöp av Karlskrona på sin befintliga färjelinje mellan Lettland och Tyskland.
Från och med torsdagen den 13 augusti lägger Stena Line till Karlskrona som ny hamn på linjen Liepaja–Travemünde. Linjen har och kommer fortsatt att ha fokus på frakt men fartygen tar även passagerare.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]en 13 augusti lägger Stena Line till Karlskrona som ny hamn på linjen Liepaja–Travemünde. Linjen har och kommer fortsatt att ha fokus på frakt men fartygen tar även passagerare.

Det svenska hamnstoppet uppges ytterligare förbättra möjligheterna till handel och transport mellan länderna runt Östersjön och Sverige.

– Vi fortsätter att stärka vår position som Europas ledande färjerederi och utvecklas tillsammans med våra kunder där efterfrågan är som störst, säger Niclas Mårtensson, vd på Stena Line, i ett pressmeddelande.

Hamnstoppet i Karlskrona kommer inledningsvis att ske på torsdagskvällar, på avgångar från Liepaja till Travemünde.

– Vi ser en ökad efterfrågan för sjötransporter i den expansiva regionen Östersjön och vi är glada över att kunna utöka erbjudandet till våra fraktkunder ytterligare. Vår ambition är att fortsätta utöka både kapacitet och frekvens på linjen framöver, säger Erik Thulin, ansvarig för Stena Lines färjelinjer till och från Lettland. 

Linjen kommer fortsatt att trafikeras av de 171 meter långa ropax-fartygen Stena Gothica och Urd som har en lastkapacitet på 1.600 längdmeter. De två fartygen seglar under dansk flagg och tillhör därför Stena Rederi A/S i Köpenhamn, ett helägt dotterbolag till Stena AB.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]