Kategori: Fartygsaffärer

Stena Line köper fem linjer från Scandlines

Stena Line köper fem linjer som trafikerar Sverige, Tyskland och Lettland. Linjerna Travemünde till Ventspils, Travemünde till Liepaja och linjen Nynäshamn till Ventspils köps från Scandlines GmbH.

Linjerna till Baltikum trafikeras av tre fartyg, två chartrade och fartyget Ask som köps av Stena Line.

– Genom de nya linjerna så kompletterar vi vårt befintliga nätverk och kan dessutom erbjuda transporter till och från Baltikum, säger Gunnar Blomdahl, vd på Stena Line.

Dessutom köper Stena Line ut tyska Scandlines GmbH från linjerna från Trelleborg till Sassnitz och Rostock och blir ensam ägare till de linjer som drivits under Stena Lines dotterbolag Scandlines AB och varumärket Scandlines Hansa.

I affären ingår också fartyget Sassnitz, ett av fyra fartyg som trafikerar linjerna från Trelleborg.

De nya linjerna kommer att drivas under varumärket Stena Line. Omkring 300 personer i Tyskland, Danmark, Lettland och Litauen som arbetar på de berörda linjerna kommer att erbjudas anställning i Stena Line. Tyska konkurrensmyndigheter måste ge sitt godkännande innan affären går igenom.

– Genom förvärven av linjerna från Tyskland och Sverige till Baltikum ökar vi vår närvaro i södra Östersjön och utvecklar vårt erbjudande för både frakt- och passagerare. Vår ambition är att fortsätta att utveckla den nya verksamheten för att ge kunderna bättre service och kapacitet.