Kategori: Fartygsaffärer | Passagerarsjöfart | RoRo

Stena Line försiktigt positiva till expansion i Svarta havet

Efter att Stena Line i somras tagit klivet in på Svarta havet-marknaden och gått in som majoritetsägare i det befintliga ropax-rederiet Sea Lines – numera Stena SeaLine – ser man nu en ”liten positiv trend” för hur det gått det första halvåret. Enligt informationschefen Joakim Kenndal är det dock för tidigt att säga om detta innebär att man ska utöka verksamheten i Svarta havet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]et.

– Vi gjorde det här som ett sätt att testa marknaden, eftersom vi aldrig varit där förut. Nu ska vi först göra bokslut för 2012, så får vi se vad som händer sedan.

Sea Lines grundades vintern 2010-2011 av en finländsk familjeägd grupp med lång erfarenhet av ropax-sjöfart. Trafiken bedrivs mellan Istanbul i Turkiet och Illyichevsk i Ukraina, och än så länge har man endast fartyget Sea Partner i sin ägo. Sea Partner har för övrigt tidigare ägts av just Stena Line, då det hette Stena Partner och gick i trafik mellan England och Holland.

I somras gick alltså Sea Lines samman med Stena Line i ett joint venture, och sedan dess heter det gemensamma rederiet Stena SeaLine. För Stenas del handlar det nu om att prova sig fram och lära sig den praktiska verksamheten i en ny del av världen.

– När det gäller våra övriga verksamheter i Nordsjön och Kattegatt och däromkring så finns det inte längre så mycket möjligheter till ytterligare expansion. Visserligen har vi nyligen utökat vår verksamhet i Baltikum, men i och med samarbetet i Svarta havet så får vi en chans att expandera ytterligare, säger Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]