Fotograf: Anna Lundberg

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Stena Line-anställd ramlade från kaj

En man drogs ner i vattnet i samband med att Stena Germanica lade till vid Tysklandsterminalen i morse. Den blåslagne mannen fick föras till sjukhus.

Det var när Kiel-färjan skulle lägga till vid Tysklandsterminalen strax före nio på morgonen som en Stena Line-anställd drogs ner i vattnet från kajen, där han befann sig för att ta emot linan till den större tampen. 

– Det är lite oklart än vad som hände vid tillfället, men troligtvis hade det något med linan att göra, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line, till Sjöfartstidningen. 

Vid medvetande

Kollegorna såg vad som hände och handlade snabbt; från bryggan på Stena Germanica kunde manövern stoppas och en kollega på kajen kunde klättra ner på kajstegen och hämta upp mannen. 

– Mannen var vid medvetande hela tiden och kunde själv simma till stegen vid kajen där kollegan kunde hjälpa honom upp. Väl uppe konstaterades att mannen var blåslagen, han hade också någon reva som fick sys på Sahlgrenska. Men det var inga livshotande skador. 

På plats för att stötta

Jesper Waltersson säger att det efter olyckan var lite upprört på kajen bland personalen. 

– Vår organisation och företagshälsovård åkte till terminalen för att stötta och prata med kollegorna.

Minimera risken

Hur det hela kunde inträffa är för tidigt att säga än, enligt Jesper Waltersson. 

– Det är svårt att uttala sig om det. Vi får utreda det hela och se vad vi kan göra för att minimera risken att det händer igen.