Fotograf: Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Stena kampanjar för Mercy Ships

Resenärer på Stena Line köper en dryg miljon koppar kaffe årligen. Nu blir kaffet dyrare – av en god anledning.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]– av en god anledning.

Stena är mycket aktivt involverade i Mercy Ships välgörenhetsarbete, inte minst genom sitt deltagande i byggnationen av fartyget Atlantic Mercy, som blir Mercy Ships andra sjukhusfartyg och därmed dubblar organisationens potential att bedriva kvalificerad vård i delar av världen där tillgången till vård är alltför liten.

Partnerskap

I februari fördjupades samarbetet ytterligare när Mercy Ships och Stena Line ingick ett formellt partnerskap med målet att öka kunskapen om Mercy Ships genom marknadsföring av volontärarbete och donationer för Stenas anställda, resenärer och partners.

Nu drar Stena Line igång en två månader lång kampanj ombord på alla sina linjer och fartyg för att uppmuntra passagerare att stödja Mercy Ships. Under kampanjen kan passagerare välja att dricka sitt kaffe eller te i specialdesignade muggar och på det sättet donera två kronor per såld mugg till Mercy Ships.

– Vi säljer över en miljon koppar kaffe eller te på våra fartyg varje år och vi tror att våra kunder uppskattar möjligheten att på ett enkelt sätt kunna bidra till Mercy Ships verksamhet genom att välja att dricka sin varma dryck i Mercy Ships-muggen, säger Stena Lines vd Niclas Mårtensson.

Imponerande arbete

Som en del av partnerskapet besökte Niclas Mårtensson Mercy Ships sjukhusfartyg Africa Mercy tidigare i år när det låg i Benin. Han blev imponerad av deras arbete.

– Det arbete som Mercy Ships gör förändrar livet för en mängd människor. I Benins huvudstad Cotonou där jag gjorde mitt besök är det akut brist på sjukvård med bara en läkare per 17.000 invånare. Sedan mitten av augusti befinner sig Africa Mercy i Kamerun och det är svårt att föreställa sig de stora utmaningar som finns om man inte sett det med egna ögon och om man är lycklig nog att vara född i ett land där tillgång till sjukvård är självklar, säger Niclas Mårtensson.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]