Fotograf: Stena Bulk

Kategori: Tank

Stena Imagination döpt i Dubai

MR-tankern Stena Imagination döptes i går vid Port Rashid Terminal i Dubai.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]Rashid Terminal i Dubai.

I närmare 40 graders värme döptes på onsdagen det sjunde av Stena Bulks IMOIIMAX-fartyg inför ett hundratal gäster, däribland gudmor Lourdes Torgersen.

Nytt kontor

– Att vi döper Stena Imagination i Dubai är i högsta grad ett strategiskt val. Stena Bulk öppnade nyligen tillsammans med Stena Weco och Golden Stena Weco ett kontor här. Vi befann oss redan tidigare på marknaden i regionen men ville komma ännu närmare våra kunder. Med dopet tar vi tillfället att ytterligare profilera oss och knyta fler kontakter på plats med kunder, samarbetspartners och leverantörer, säger Erik Hånell, vd och koncernchef på Stena Bulk och CEO för Stena Weco.

Viktig samlingsplats

Från Dubai går Stena Imagination redan på söndag vidare med en last av diesel till Östafrika. Dubai är generellt en viktig samlingsplats för oljeindustrin i Mellanöstern. För Stena Bulk och Stena Weco är platsen också viktig med tanke på rederiernas ökande fokus på handel med kemikalier.

Samägt

Stena Imagination är byggd på det kinesiska varvet GSI (Guangzhou Shipbuilding International) liksom alla de tretton fartyg av IMOIIMAX-modell, som beställts av Stena Bulk. Fartyget ägs till lika delar av Stena Bulk och det indonesiska Golden Agri Resources (GAR). Stena Imagination, som är 183 meter långt, 32 meter brett och har en dödvikt på 50.000 ton, opereras av Stena Weco och ingår i bolagets globala logistiska system, som i dag omfattar cirka 60 fartyg.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]