Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | RoRo

Stena-färjor till Nya Zeeland

Ropax-fartyget Stena Feronia säljs och Stena Alegra chartras ut, båda för trafik i Nya Zeeland.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]�r trafik i Nya Zeeland.

Två av Stena RoRo:s färjor kommer i år att inleda trafik på Cook Strait i Nya Zeeland för två konkurrerande rederier.

Säljer

Stena RoRo säljer ropax-färjan Stena Feronia till Strait Shipping i Nya Zealand. Färjan ska gå i trafik över Cook Strait och ersätter Santa Regina, byggd 1985, med 1.300 filmeters lastkapacitet. Den andra färjan på linjen är Straitsman, före detta danska Dueodde.

Med Stena Feronia får rederiet både ett större och modernare fartyg. Stena Feronia är byggd i Italien av Visentini och har 2.150 filmeters kapacitet. Innan fartyget levereras ska hon till mitten av mars gå i trafik för Stena Line mellan Göteborg och Kiel.

– Hon avlöser Stena Germanica som går in på varv för att få sin metanolinstallation. När hon är färdig levererar vi Stena Feronia i Tyskland, säger Per Westlin, vd för Stena RoRo, till Sjöfartstidningen.

Ombyggnaden av Stena Germanica sker i Polen och beräknas vara klar i mitten av mars 2015.

Fem års charter

Ropax-färjan Stena Alegra chartras ut för fem år till Interislander, som i likhet med Strait Shipping opererar trafik på linjen Wellington–Picton. Innan trafiken inleds ska Stena Alegra byggas om i Singapore.

– Bland annat kommer hon att få stabilisatorfenor installerade och en relativt omfattande renovering av inredningen för att anpassa fartyget till deras trafik och branding, säger Per Westling.

Stena Alegra levereras till befraktaren under våren. Hon är byggd 1998 och har lastkapacitet för 1.950 filmeter. Stena Alegra är byggd i Spanien 1998 och har tidigare bland annat gått i trafik mellan Karlskrona och Gdynia.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]