Fotograf: Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart | Reparationsvarv

Stena Europe på varv i Turkiet

Färjan Stena Europe är för närvarande på varv i Turkiet för en genomgripande uppgradering.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]omgripande uppgradering.

Bil- och passagerarfärjan Stena Europe, som går i Stena Lines trafik mellan Fishguard och Rosslare, genomgår en tre månaders ombyggnad på Gemak Shipyard i Tuzla, Turkiet. Under denna period ersätts hon av Stena Nordica. Stena Europe ska återvända till sin linje i slutet av juni 2019.

Fullhöjd på bildäck

Under varvsbesöket kommer flera uppgraderingar att göras ombord. En av de viktigaste är modifiering av huvudbildäck för att möjliggöra transport av lastbilar och trailers med full höjd i alla filer. Före ombyggnationen kunde Stena Europe lasta fullhöjdstrailers enbart på babords sida av huvuddäck.

Till de övriga arbetena som utförs hör att förnya flertalet av fartygets fönsterventiler, överhalning av maskineri samt blästring och målning av skrovet för att förbättra bränsleeffektiviteten och prestanda. Passagerarutrymmena fräschas upp och renoveras, bland annat byggs Barista Coffee om och infodisken modifieras.

I flottan sedan 1981

Stena Europe är en av trotjänarna i Stena Line-flottan. Hon är byggd av Arendalsvarvet i Göteborg 1981 och kom till rederiet som Kronprinsessan Victoria genom förvärvet av Sessanlinjen. Senare fick hon namnet Stena Saga.

– Vårt pågående ombyggnadsprogram utgör en viktig del av vår affärsverksamhet. Det säkerställer att vår flotta opereras med maximal effektivitet och är också ett bevis på Stena Lines löpande investeringsprogram inom regionen. Stena Europe är en viktig del av vår flotta på södra Irländska sjön och vi ser fram emot att välkomna ett nyrenoverat fartyg till vår linje Rosslare–Fishguard på sommaren med kapacitet för fler fullhöjdstrailers och fortfarande upp till 1.400 passagerare, säger Ian Davies, Stena Line Trade Director (Irish Sea South), i ett pressmeddelande.

Vikitgt år

Stena Line uppger att detta är ett viktigt år för rederiet på Irländska sjön, eftersom förberedelser pågår för att ta emot det första av en ny generation ropax-fartyg av typen E-Flexer. Stena Estrid planeras inleda trafik mellan Dublin och Holyhead i början av 2020. Hon är den första av tre systerfartyg som ska introduceras på Irländska sjön.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]