Fotograf: Anna Lundberg

Kategori: Säkerhet | Tank

Stena Bulk vädjar till Indiens premiärminister

Stena Bulk har nu vänt sig direkt till Indiens, Rysslands, Lettlands och Filippinernas ledande politiker, skriver rederiet i ett uttalande.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tiker, skriver rederiet i ett uttalande.

18 av de 23 besättningsmedlemmarna på det av iranska myndigheter beslagtagna fartyget Stena Impero är indiska medborgare. Av den anledningen har Stena Bulks vd Erik Hånell nu vänt sig direkt till Indiens premiärminister Narendra Modi med en vädjan om hjälp att få besättningsmedlemmarna frigivna. 

Kräver omedelbar frigivning

Resten av besättningen kommer från Ryssland, Lettland och Filippinerna och Erik Hånell har gjort liknande vädjanden till de ländernas utrikesministrar.

Det har hunnit gå tre veckor sedan Stena Impero, den 19 juli, togs i beslag och Stena Bulk framhåller, tillsammans med managementbolaget Northern Marine Management, att trycket på besättningen och deras familjer nu hunnit bli så högt att det är fara för deras hälsa. Därför är det avgörande att de genast släpps fria, meddelar Stena Bulk.

Finskt besök

Den 3 augusti tilläts en representant från Finlands konsulat att, för Lettlands räkning, besöka de lettiska besättningsmedlemmarna ombord på Stena Impero, enligt ett tidigare uttalande från Stena Bulk. Rederiet välkomnar allt stöd som de olika nationella ambassaderna och konsulaten kan ge sina medborgare ombord.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]