Fotograf: Stena LNG

Kategori: Folk/företag | Tank

Stena Bulk ”tar över” LNG-fartyg

Stena Bulk har bestämt sig för att ta tillbaka kommersiellt och tekniskt management för Stena LNG och de tre fartygen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]LNG och de tre fartygen.

Det var i maj 2012 som Stena Bulk beslutade att bolagets LNG-flotta skulle stå på egna ben i ett eget bolag, men nu väljer man alltså att plocka hem fartygen. Det är oklart vad som händer med varumärket och bolaget Stena LNG. Fartygen är kontrakterade på timecharter för de kommande 2-3 åren.

Daewoobyggen

Fartygen Stena Blue Sky, Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky köptes från det Taiwanbaserade rederiet TMT under 2011.

Stena Clear Sky och Stena Crystal Sky med kapacitet för 174 .000 kubikmeter byggdes på Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sydkorea 2011 medan Stena Blue Sky med kapacitet för 145.000 kubikmeter byggdes 2006 på samma varv.

Expansiv utveckling

Stena Bulk framhåller att beslutet inte är ett defensivt steg utan man tror på och vill fortsätta investera i LNG-marknaden.

– Under de senaste tre åren har Stena Bulk/Stena LNG tillsammans med Northern Marine Management, som har haft ansvar för tekniskt management, byggt upp ett väldigt gott rykte inom LNG-segmentet. Ett segment som genomgår en expansiv utveckling och ett segment som vi tror kommer att vara mycket intressant de kommande åren, säger Erik Hånell, vd för Stena Bulk, och fortsätter:

– De tre existerande LNG-fartygen kommer utgöra grunden för framtida projekt. Vi är aktiva och håller ett vakande öga på alla relevanta projekt på marknaden och ser vilka investeringsmöjligheter och lämpliga samarbetspartners som finns.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]