Fotograf: Green4Sea

Kategori: Miljö | Tank

Stena Bulk prisbelönas för miljöarbete

Stena Bulk har mottagit utmärkelsen Green4Sea Tanker Operator Award 2017.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ker Operator Award 2017.

Efter en för allmänheten öppen omröstning blev Stena Bulk vald till segrare i kategorin Green4Sea Tanker Operator Award 2017. Prisutdelningen ägde rum i tisdags vid Green4Sea Conference & Awards i Aten.

Priset tilldelas en aktör som genom energieffektivitet betydligt reducerar sin miljöpåverkan och därmed bidrar till en mer hållbar sjöfart.

Dubbelt ansvar

– Som både ägare och operatör är Stena Bulk involverade i alla områden inom tanksjöfart och har därför ett dubbelt ansvar att ligga i framkant. Sedan länge fokuserar vi på teknisk utveckling och har skapat lösningar både ombord och iland, som ökat medvetenheten. Men det har också varit viktigt att inte enbart fokusera på teknik för att reducera bunkerkonsumtionen, utan även att arbeta med ett kommersiellt fokus för effektivare användning av bränslet. Vårt operativa system har sedan det implementerades år 2012 ökat vår energieffektivitet med 20 procent, översatt blir det 30.000 ton bränsle och en besparing med 100.000 ton vad gäller CO2 utsläpp. På senare år har vår ledande roll när det gäller digital teknologi tagit oss ännu längre och vi arbetar för närvarande med verktyg för att kunna förutsäga marknaden på olika sätt. Med nya plattformar transformerar vi nu sjöfarten vad gäller effektivitet och transparens, kommenterar Erik Hånell, vd och koncernchef för Stena Bulk.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]