Fotograf: Stena Bulk

Kategori: Tank

Stena Bulk i nytt joint venture

Stena Bulk expanderar i Asien genom att bilda joint venture med Bay Crest Management genom Golden-Agri Stena.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]genom Golden-Agri Stena.

Golden-Agri Stena, ett joint venture som ingicks mellan Stena Bulk och Golden Agri-Resources 2012, har startat ett nytt joint venture, GSB Tankers, tillsammans med Bay Crest Management.

18 fartyg

GSB Tankers ska operera och sköta kommersiell drift av kemikalietankfartyg och inleder sin verksamhet vid årsskiftet i Golden-Agri Stenas lokaler. Förutom huvudkontoret i Singapore kommer GSB Tankers att ha kontor i Dubai och Japan. Initialt kommer 18 kemikalietankfartyg att opereras men målet är 30 fartyg inom de närmaste två åren.

Beprövat koncept

– Vi är mycket glada att tillkännage partnerskapet med det framgångsrika och väl positionerade japanska företaget Bay Crest Management. Att forma strategiska partnerskap på det här sättet är för oss ett beprövat koncept där vi samordnar kompletterande tillgångar, know-how och erfarenhet. Det gör det också möjligt för oss att ta ett djupare steg in i en marknad som vi tror starkt på för framtiden. Jag är säker på att det kommer uppstå spin-off-effekter för alla parter med nya affärsmöjligheter, samt bredare exponering och närvaro inom olika affärsområde, säger Erik Hånell, vd och koncernchef för Stena Bulk i ett pressmeddelande.

Utökar sitt engagemang

– Efter sex mycket framgångsrika år med operation och drift av mellanstora kemikalietankfartyg strävar Golden-Agri Stena efter att utöka sitt engagemang i handeln med kemikaliefrakter genom operation och drift av fartyg med tankar av rostfritt stål. Bay Crests erfarenhet och nätverk matchar på ett utmärkt sätt vår strävan och gör det möjligt att tillsammans uppnå den målsättningen, kommenterar Björn Stignor, vd för Golden-Agri Stena.

Starkt varumärke

Shinsuke Togawa, styrelseordförande i Bay Crest Management, säger att Bay Crest Management sedan tidigare framgångsrikt opererar fartyg med tankar av rostfritt stål i regionen och att företaget är angeläget att öka sitt internationella avtryck ytterligare.

– Golden-Agri Stenas starka varumärke och deras omfattande erfarenhet av handel med vegetabiliska oljor och rena petroleumprodukter gör dem till en idealisk och jämbördig partner för att vi ska kunna uppnå vår ambition.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]