Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Stena Bulk ingår nytt partnerskap

Stena Bulk har skrivit ett joint venture-avtal med Proman Shipping.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]joint venture-avtal med Proman Shipping.

Partnerskapet innebär att bolaget Proman Stena Bulk Limited bildas och långtidschartrar två fartyg som Proman Shipping hälftenäger och opererar.

Både Proman Shipping och Stena Bulk har investerat betydande summor i det samägda bolaget. För Proman Shipping representerar investeringen bolagets ambition att bygga upp en hållbar sjöfartssektor med säkra, metanoldrivna fartyg.

Ligga i fronten

För Stena Bulks del är samarbetet ytterligare ett tecken på rederiets strävan mot att alltid ligga i fronten av utvecklingen, skriver de två rederierna i ett pressmeddelande.

Proman Shippings Chief Executive David Cassidy säger i pressmeddelandet att han är stolt över att genom samarbetet med Stena Bulk vara ett av de tre rederier som idag aktivt satsar på metanol som fartygsbränsle.

Viktigt steg

Stena Bulks vd Erik Hånell säger att partnerskapet är ett nytt och viktigt steg.

– Vi och Proman delar många värderingar och jag är väldigt nöjd med att vi fått den här möjligheten att ingå i Promans framtida ambitioner. Historiskt har vi byggt våra framgångar på partnerskap och nu är vi glada att få dela framgångarna med nya partners som delar vår syn på utvecklingen inom industrin och våra ambitioner att göra den mer effektiv och hållbar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]