Stena Blue Sky har blivit såld till en asiatisk köpare. Därmed har Stena Bulk sålt alla sina LNG-fartyg.

Fotograf: Stena Bulk

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Stena Bulk har sålt sitt sista LNG-fartyg

Göteborgsbaserade tankrederiet Stena Bulk har sålt fartyget Stena Blue Sky, rederiets enda kvarvarande LNG-fartyg. Det meddelar bolaget under torsdagen.
Beskedet om försäljningen av Stena Blue Sky kommer mindre än en månad efter att rederiet offentliggjorde att de sålt de båda fartygen Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky till det Singapore- och Oslobaserade bolaget BW LNG.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]

Beskedet om försäljningen av Stena Blue Sky kommer mindre än en månad efter att rederiet offentliggjorde att de sålt de båda fartygen Stena Crystal Sky och Stena Clear Sky till det Singapore- och Oslobaserade bolaget BW LNG.

Stena Blue Sky levererades i Singapore under torsdagen den 18 april till en ej offentliggjord asiatisk köpare.

– Vi är nöjda med den framgångsrika försäljningen av Stena Blue Sky. Denna försäljning är i linje med vår strategiska vision där vi utforskar nya vägar för tillväxt med vår flotta, säger Erik Hånell, vd och koncernchef för Stena Bulk i ett pressmeddelande.

Stena Blue Sky byggdes ursprungligen 2006 av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sydkorea och har en lastkapacitet om 145.000 cbm LNG. Fartget var Stena Bulks sista LNG-fartyg i flottan.

– Vi ser fram emot nya möjligheter för Stena Bulk-flottan och för vårt företag. När vi navigerar i den här övergången förblir vi orubbliga i vårt engagemang för att optimera vår flotta, samtidigt som vi driver innovation och expansion, säger Erik Hånell i pressmeddelandet.

Utöver LNG-fartygen äger Stena Bulk bolaget Stena Power & LNG Solutions, ett bolag med olika typer av tekniklösningar för LNG, ammoniak och CO2. Stena Bulk skriver i pressmeddelandet att de befinner sig i en pågående försäljningsprocess av bolaget och att de aktivt för dialoger med flera intressenter om en potentiell direktförsäljning.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]