Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Ekonomi | Passagerarsjöfart

Starkt tredje kvartal för Tallink

Tallink Grupp redovisar ett starkt finansiellt resultat för de första nio månaderna 2019 med rekordhög nettovinst tredje kvartalet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ovinst tredje kvartalet.

I ett pressmeddelande uppger Tallink att koncernen har nått rekordhöga nivåer under högsäsongen. Under det tredje kvartalet 2019 var gruppens oreviderade nettovinst 54,6 miljoner euro (46,1 miljoner under tredje kvartalet 2018), vilket är gruppens bästa nettovinst någonsin för det tredje kvartalet. Tredje kvartalets EBITDA ökade med 12,1 miljoner euro till 83,2 miljoner euro och gruppens intäkter med 1,5 procent till totalt 287,8 miljoner euro.

Det goda kvartalsresultatet uppges bero på att gruppen har transporterat och servat ett rekordstort antal passagerare under juli och augusti samt en stark försäljning såväl ombord som i land.

Stadig tillväxt

– Det rekordbrytande tredje kvartalet är resultatet av en stadig tillväxt av passagerarantalet, en förbättrad marginal för ombordverksamheten, en stark kostnadskontroll, de investeringar som har gjorts för att uppnå större energieffektivitet på våra fartyg samt det framgångsrika avtalet avseende delvis fixerade bränslepriser i slutet av förra året, kommenterar Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp, i ett pressmeddelande.

Intäkterna oförändrade

Under årets första nio månader redovisar gruppen gjort en oreviderad nettovinst på 44,2 miljoner euro, vilket är en ökning med 5,8 procent jämfört med motsvarande period förra året. Gruppens intäkter för de nio första månaderna var 722,7 miljoner euro, vilket är en minskning med 0,1 procent jämfört med samma period 2018. EBITDA ökade med nästan 19 miljoner euro och uppgick till 137,7 miljoner euro.

Det finansiella resultatet för de nio första månaderna 2019 påverkades, enligt Tallink, positivt av det mycket starka tredje kvartalet men negativt av dockningen av sju fartyg under den första halvan på året.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]