Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Ekonomi | Passagerarsjöfart | RoRo

Starkt Finnlines-resultat

Finnlines Group redovisar åter ett starkt resultat för det gångna verksamhetsåret.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ångna verksamhetsåret.

Finnlines Group, som ingår i Grimaldi, omsatte 589,4 miljoner euro under 2018 vilket var en ökning med 9,9 procent jämfört med året innan (536,3 miljoner). Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 104,9 miljoner (93,9) och resultatet före skatt till 94,8 miljoner (82,4).

Under 2018 transporterade Finnlines roro- och ropax-fartyg 754.000 lastenheter, jämfört med 709.000 året innan. Därtill skeppades drygt 1,2 miljon ton gods som inte kan mätas i antal enheter samt 163.000 fabriknsya bilar (147.000). Dessutom reste 655.000 passagerare och chaufförer (619.000) med fartygen.

Växer med marknaden

”Vår strategi är att växa tillsammans med våra kunder, öka effektiviteten i det kapital som arbetar i vår flotta och fortsätta satsa på hållbar utveckling och strategin lönar sig. Vi växer med marknaden och för marknaden. Resultatet för 2018 utgör en fortsättning på våra meriter under de senaste åren,” skriver Emanuele Grimaldi, koncernchef och vd, i sin kommentar i bokslutet.

Gröna nybyggen

Emanuele Grimaldi uppger också att Finnlines kommer att fortsätta att sysselsätta allt större fartyg i både ropax- och roro-segmenten för att uppnå stordriftsfördelar samtidigt som rederiet fokuserar på rutt- och fartygsoptimering.

– I april 2018 inledde vi vårt Green Ro-ro Investeringsprogram på 200 miljoner euro genom att beställa tre nya gröna roro-fartyg med 5.800 filmeters kapacitet. Men det är inte allt. Vi designar och utvecklar för närvarande ett nytt ropax-koncept för Finnlines. Dessa Superstar ropax-fartyg kommer att bli större än våra befintliga största fartyg av Star-klass och de kommer också att uppfylla högsta standard vad gäller teknik och miljö.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]