Fotograf: Fredrik Hansson, Propellermedia

Kategori: Ekonomi | Hamn/Logistik

”Starkaste året på länge”

Helsingborgs Hamn förbättrade sitt resultat för 2014 med nästan 35 miljoner jämfört med 2013.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]oner jämfört med 2013.

Tack vare bättre produktivitet och ökad kostnadseffektivitet förbättrade Helsingborgs Hamn sitt resultat från 9,2 miljoner kronor 2013 till 43,2 miljoner kronor 2014, före finansiella poster. Ett av de starkaste åren på länge, menar hamnens ledning.

Tror på ett bra 2015

– Vi är stolta över att Helsingborgs Hamn under 2014 levt upp till de intjäningskrav som finns i vårt ägardirektiv. Det är många år sedan intjäningen varit så god som under 2014. Med en bra start på 2015 och stabila ekonomiska utsikter förväntar vi oss att behålla den goda intjäningen, säger Niels Vallø, vd Helsingborgs Hamn, i ett pressmeddelande.

Under 2014 omsatte hamnen 356 miljoner kronor och 7,1 miljoner ton gods. Framförallt containerhanteringen bidrog till utvecklingen med en ökning på 7 procent.

Sålde IT-bolag

Hamnens finansiella netto uppvisar ett resultat på 5,2 miljoner kronor, jämfört med 1,8 för 2013. Utfallet har påverkats positivt med 4,0 miljoner kronor i samband med försäljningen av IT-bolaget Inport Intelligent Systems AB.

– Det resultat som bolaget levererat under 2014 har varit möjligt mycket tack vare mina medarbetares fokus på bättre logistik och flexibilitet, säger Niels Vallø.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Åke Vilse

    Om vinsten på 5,2 MSEK innehåller en inkomst av engångskaraktär på 4 MSEK är rörelseresultatet i verkligheten 1,2 MSEK. Om detta förra året var 1,8 MSEK är det i verkligheten ett minskat resultat på 600 KSEK eller minus 33 procent. Detta förutsatt att det inte finns engångsposter i bokslutet för 2013. Lite som att sälja matsilvret och räkna in beloppet i lönen.

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]