Silja Symphony

Fotograf: Raul Vaine

Kategori: Ekonomi

Stark vinst för Tallink

Tallink Grupp fortsatte sin återhämtning under 2023, och rapporterar en stark vinst på 78,9 miljoner euro för året.  

När Tallink Grupp under torsdagen redovisade sitt finansiella resultat för 2023 står det klart att vinsten ökade betydligt jämfört med året innan.

Passagerantalet ökade över alla rutter och landade på totalt 5.705.600 passagerare. Frakten var dock under betydande press under 2023, med en minskning av transporterade fraktenheter till 323.990 enheter under året (409.769 enheter år 2022).

– Det finansiella resultat som vi rapporterar idag är resultatet av otroliga ansträngningar, fortsatt hårt arbete, otaliga sömnlösa nätter och många uppoffringar av alla Tallink Silja Lines anställda. Våra 4.900 anställda har långsamt och stadigt återskapat den starka grund som vi nu kan bygga vår framtid på, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp, i ett pressmeddelande.

Ser marknaden som utmanande

Paavo Nõgene konstaterar samtidigt att rederiet står inför stora utmaningar på marknaden i form av svag ekonomi, ökande priser, geopolitisk turbulens och ökade krav på investeringar för bland annat den gröna omställningen.

– Utöver de charteravtal vi har, som garanterar en stabil inkomst, ser vi att vår kärnverksamhet också presterar väl, men en stark återhämtning på rutten Tallinn–Helsingfors och även rutten Tallinn–Stockholm som visar på ökad efterfrågan, vilket lett till att vi nu lägger in ett till fartyg på linjen under sommaren 2024.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]