Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik | Passagerarsjöfart

Stark avslutning på 2022 för Eckerö Linjen

Under måndagen presenterade Eckerö Linjen sina passagerarvolymer för år 2022. Rederiet har ökat kraftigt jämfört med 2021 och närmar sig nivåerna före pandemin. 
Trots ett år som inledningsvis präglades av pandemin och därefter kriget i Ukraina med höjda bränslepriser som följd, avslutades 2022 starkt för Eckerö Linjen som är en del av Eckerökoncernen och som trafikerar linjen mellan Grisslehamn och Eckerö. Det meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]in och därefter kriget i Ukraina med höjda bränslepriser som följd, avslutades 2022 starkt för Eckerö Linjen som är en del av Eckerökoncernen och som trafikerar linjen mellan Grisslehamn och Eckerö. Det meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

Totalt hade rederiet 787.930 gäster under året, vilket är en ökning med 61 procent jämfört med 2021 då siffran var 490.695. Detta trots att fartyget Eckerö varit på varvsbesök under två veckor. Rederiet skriver vidare att volymerna nu närmar sig nivåerna före pandemin. Antalet gäster år 2022 är omkring 82 procent mot nivåerna från år 2019.

Och nu hoppas Eckerö Linjen på ytterligare ökningar under 2023.

– Det gångna året har varit händelserikt på många sätt och nu har vi ett nytt år med nya förutsättningar, då Eckerö Linjen från och med 9 januari är det enda kortruttsalternativet mellan Åland och Sverige. Som vi tidigare informerat kommer vi därför, från och med 20 februari, att utöka vår tidtabell så att vi har tre dagliga avgångar från Eckerö (kl. 08.00, 13.30 och 18.30) och tre från Grisslehamn (kl. 10.00, 15.00 och 20.00). Det ska bli ett spännande nytt år och vi ser med glädje fram emot att välkomna såväl gamla som nya gäster ombord och till Åland, säger Maria Hellman-Aarnio, marknadsdirektör på rederiet, i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]