Fotograf: The Swedish Club

Kategori: Ekonomi | Försäkring

Stabilt halvårsresultat för The Swedish Club

En solid försäkringsverksamhet inom The Swedish Club kompenserar en svag investeringsmarknad.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]vag investeringsmarknad.

The Swedish Club rapporterar en totalkostnadsprocent (combined ratio) på 96 procent för första halvåret 2018. Detta uppges vara i linje med försäkringsbolagets policy för balanserad tillväxt och konsistent prestanda.

Under 100 procent

Under de senaste tio åren är den genomsnittliga totalkostnadsprocenten under 100 procent, trots en svag marknad för marin prissättning och tredje året i följd utan generella förhöjningar av P&I-premierna.

Försäkringsresultatet uppgick till 4,7 miljoner US dollar vilket ger verksamheten ett överskott på 0,2 miljoner US dollar före avtalad P&I-rabatt på 5 procent från den 20 augusti 2018.

2.700 fartyg

De fria reserverna ligger fortfarande på en hög nivå på 210 miljoner US dollar, vilket innebär att The Swedish Club fortsätter att växa enligt plan. The Swedish Club försäkrar för närvarande cirka 2.700 fartyg inom H&M (skrov och maskin) och har fördubblat sin volym inom P&I under det senaste årtiondet till över 50 miljoner brutto. Inklusive charteransvar uppgår det totala tonnaget till drygt 80 miljoner brutto.

Fortsätter med samma strategi

Under första halvåret visade finansmarknaden en ökad volatilitet, vilket är ett tecken på att tillväxten inom världsekonomin har bromsats upp efter det starka 2017. De stora aktiemarknaderna och världsindex har gått ner under året medan USD-räntorna har fortsatt att öka. Investeringsportföljens avkastning var -0,4 procent och uppges vara i linje med klubbens riktlinje.

– Vi kommer även i framtiden att fortsätta vårt arbete enligt vår strategi, som är att erbjuda effektiva helhetslösningar av toppkvalitet för globala redare, säger Lars Rhodin, vd för The Swedish Club i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]