Fotograf: GfCS

Kategori: Forskning | Skeppsbyggnad

SQN-utmärkelsen till Dan Sten Olsson

På sitt årsmöte den 16 maj delade Globalföreningen för Chalmers Skeppsbyggare ut Swedish Maritime Academys utmärkelse SQN till skeppsredare Dan Sten Olsson.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]sredare Dan Sten Olsson.

Globalföreningen för Chalmers Skeppsbyggare (GfCS) är en intresseförening inom Chalmerska Ingenjörsföreningen för att promovera och utveckla utbildningen av skeppsbyggare. Sedan 2000 förvaltar GfCS genom Swedish Maritime Academy utmärkelsen SQN. Denna tilldelas en person eller ett företag, som gjort något av bestående värde inom sjötransporter eller skeppsbyggeri.

”Utan därav intet”

SQN står för det latinska uttrycket ”sine quae non” vilket betyder ”utan därav intet”. Akademin vill med detta namnval peka på ”den speciella blandning av fantasi, skaparkraft, obändig entreprenörsanda och djävlar anamma som måste förefinnas för att åstadkomma något betydande inom den maritima världen.”

Framsynthet

Motiveringen till valet av årets pristagare lyder bland annat enligt följande:

”Priset SQN går till Dan Sten Olsson för hans långa och framgångsrika initiativtagande och stöd av utveckling av avancerade fartyg och sjötransportsystem inom Stenasfären. Speciellt framsynt är det närmare ett decennium långa stöd för utveckling och introduktion av alternativa marina bränslen med potential att bli koldioxidneutrala.”

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]