Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: RoRo

SOL utökar på Finland

Svenska Orient Linien lägger finska Jakobstads hamn till sitt linjenät med ett anlöp i veckan. 

Fartygen Thuleland och Tundraland kommer att anlöpa den finska hamnen. SOL stöttar därmed BillerudKorsnäs export av pappersprodukter från pappersbruket i Jakobstad (Pietarsaari på finska), samt andra import- och exportvaror i regionen.

Skogsindustrin

– Från och med början av januari nästa år erbjuder SOL en veckovis roro-tjänst mellan Jakobstad, Lübeck, Zeebrugge och Tilbury, säger Ragnar Johansson, vd på Svenska Orient Linien AB och fortsätter:

– Linjen stärker vår position som en betydande leverantör för den svenska och finska skogsindustrin. Sedan 2014 har SOL erbjudit sina kunder bästa möjliga service mellan Finland och kontinenten. Vi kommer fortsätta att erbjuda en tillförlitlig, regelbunden och snabb frakttjänst på denna linje samt alla andra SOL-linjer.

”Viktigt komplement”

– Den nya rutten är ett viktigt komplement till våra befintliga tjänster och vi ser fram emot att stötta våra partners med den här nya tjänsten, säger Juha Hakala, vd på Jakobstad Hamn AB.

Timo Lehtinen är Managing Director på Europort Finland. 

– Euroports Pietarsaaris mål är att främja tillväxten hos våra kunder. Dessa nya anlöp spelar en viktig roll för våra kunders tillväxt och vi ser fram emot att erbjuda bästa möjliga service till alla befintliga och nya kunder på denna linje, säger han.