Fotograf: Smart Energy

Kategori: Hamn/Logistik | Tank

Smart Energy skaffar egen oljehamn

Smart Energy som äger Pallas Shipping hyr oljedepå med egen kaj av Trelleborgs Hamn AB.

Cisternerna i depån kan lagra 6,4 miljoner liter bränsle och har utrustning för att lasta bränslet på tankbilar. Smart ska nu att börja importera och lagra flera olika sorters bränslen i depån.

– Det här avtalet ingicks som ett led i bolagets strategi att bli ett självförsörjande bränslebolag med egna tankbåtar, importdepåer, tankbilar, tankstationer och en egen försäljningsorganisation. Vi är mycket glada över att få börja samarbeta med Trelleborgs hamn, och ser nu fram emot att på allvar starta vår trading och import av bränslen. Det här kommer att öka vårt täckningsbidrag på varje försåld liter bränsle, säger styrelseordförande Fredrik Johansson.

Smart Energy ska investera 1,5 miljoner kronor i anläggningen. Hyresavtalet löper på max åtta år. Tidigare i höstas blev Pallas Shipping dotterbolag till Smart Energy när majoritetsägaren Fredrik Johansson stuvade om ägarbilden bland sina bolag.

Kommentarer

  • Sven

    Egen oljehamn? 6,4 miljoner liter! Han hyr en cistern, som rymmer 6400 m3. Kan tro att det är Aftonbladet journalistik?!

  • Birger

    Spännande! Smart Energy specialiserar sig på landsbygden. Dom använder tankmoduler som placeras ovan mark. I modulen finns allt inkluderat bensin, diesel, pump och betalning. I princip så kan en byhåla få en ny bensinstation på några få timmar, en lastbil kommer och lyfter modulen på plats. Dessutom har dom full kontroll över bränslenivåerna via antenn.

  • Anonymous

    Stuvar om….. – Låter ju seriöst 😉

Artikeln är stängd för fler kommentarer