Sjöfartstidningens chefredaktör Albin Dahlin.

Fotograf: Klara Johansson

Sjöfartstidningen satsar digitalt

För att kunna publicera mer och bättre innehåll på hemsidan inför Sjöfartstidningen ett digitalt prenumerationsalternativ. Den som redan har en prenumeration på tidningen kommer snart att kunna läsa längre reportage och fartygspresentationer på webben.

Sjöfartstidningen har de senaste åren fått kraftigt ökat antal läsare på webben. Förra året nådde tidningen dubbelt så många som tidigare med webbnyheter om sjöfarten i Sverige och världen. Nu görs en satsning för att bli ännu starkare på webben, med mer och djupare innehåll. Det kommer att bli mer djuplodande reportage och personintervjuer även på hemsidan.

– Vi gör en digital satsning som innebär att den som prenumererar får mer och bättre innehåll på webben och lättare inloggning till e-tidningen. Sjöfartstidningen behöver prenumerationsintäkter för att finansiera verksamheten, och idag finns en allt större del av våra läsare på webben, säger chefredaktör Albin Dahlin.

Längre artiklar blir exklusivt för prenumeranter

Förändringen innebär också att det kommer att krävas en prenumeration för att kunna läsa alla artiklar på Sjofartstidningen.se. För den som redan har en prenumeration ingår också allt innehåll på webben.

– En del av innehållet på webben kommer alltså att bli exklusivt för prenumeranter. I samband med detta skapas ett nytt system för inloggning på hemsidan som innebär att den som prenumerera behöver skapa en ny användare första gången man loggar in på en låst webbartikel eller i e-tidningen.

Tidigare var det ju gratis att läsa allt på hemsidan. Varför behöver jag betala nu?

– Vi publicerar nu mycket mer innehåll på webben, och sådant som tidigare bara fanns i papperstidningen. Från och med nu kommer man att kunna läsa djupgående reportage, fartygspresentationer och längre personintervjuer, även på webben.

Erbjudande till företag

Inom kort kommer Sjöfartstidningen gå ut med ett erbjudande till rederier och företag inom den maritima sektorn om att teckna digitala grupp-prenumerationer för medarbetare.

– Det finns många skäl till att läsa Sjöfartstidningen i sin yrkesroll. Det är ju här man får den absolut bästa sjöfartsbevakningen på svenska. Med en grupp-prenumeration på Sjöfartstidningen ser du till att ge dina medarbetare tillgång till riktigt bra omvärldsbevakning, säger Albin Dahlin.

Behöver skapa en användare första gången

Första gången man loggar in på sjofartstidningen.se eller e-tidningen behöver man skapa ett användarkonto i systemet Connect ID genom att uppge sin e-postadress.

Läs mer om inloggning här

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]