Fotograf: ShoreLink

Kategori: Hamn/Logistik

ShoreLink operatör för ny hamndel

ShoreLink blir operatör för den nya hamndelen vid Piteå Port & Hub på Haraholmen.
Hamnen i Piteå har byggts ut i tre etapper. Etapp 3, som omfattar 55.000 kvadratmeter upplyst lagringsyta för att underlätta de intermodala transporterna, håller på att slutföras. Etapp 2, som omfattade bland annat en 115 meters förlängning av kajen, stod klar 2018 och innebär att hela kajen nu är 720 meter. Den nya kajdelen har en betydligt högre kapacitet för tunga lyft och innebär en ökad flexibilitet för hela verksamheten, uppger ShoreLink i ett pressmeddelande. 

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]meter. Den nya kajdelen har en betydligt högre kapacitet för tunga lyft och innebär en ökad flexibilitet för hela verksamheten, uppger ShoreLink i ett pressmeddelande. 

Avtalet med ShoreLink gäller från 1 september 2021 till den 31 augusti 2028.

– Det är mycket roligt att vi tillsammans med Piteå Hamn nu kan skapa den utveckling och tillväxt för hamnen och kunderna som bara kan ske med en och samma operatör för hela området, säger Susanne Jangdal, vd ShoreLink.

Den nya hamndelen ligger i anslutning till hamnens järnvägsterminal och ger möjligheter till fler intermodala logistiklösningar. Efter utbyggnaden förfogar verksamheten vid Piteå Port & Hub över mer än 500.000 kvadratmeter verksamhetsyta. 

– Förväntningarna var höga inför upphandlingen av operatör till den nya hamndelen. ShoreLink uppfyller de högt ställda kraven och har goda förutsättningar att utveckla driften av den nya hamndelen i samverkan med oss som infrastrukturägare till nytta för regionens företag, säger Ulrika Nilsson, vd Piteå hamn. 

ShoreLink är sedan tidigare operatör i den del av hamnen som byggdes med början 1973, när hamnen flyttades från stadskärnan.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]