Andrea Lodolo, vd Seably.

Fotograf: Seably

Kategori: Arbetsmiljö

Seably köper danskt hälsobolag

Svenska onlineutbildningsplattformen Seably har förvärvat det prisbelönta danska företaget WellAtSea, ett bolag som arbetar med att uppmuntra till hållbara hälso- och livsstilsförändringar bland sjöfolk.

WellAtSea har sitt huvudkontor i Danmark och grundades 2017 för att uppmuntra till hållbara hälso- och livsstilsförändringar bland sjöfolk. WellAtSeas operativa bas är i Manila. De sysselsätter 27 personer och har samarbetat globalt med rederier med över 450 fartyg och hjälper mer än 17.000 sjömän, en siffra som växer dagligen.

”Möjligheterna blir oändliga”

Enligt ett pressmeddelande under onsdagen är förvärvet en del av Seablys strategiska plan för tillväxt och förstärkning av bolagets ställning inom sjöfartssektorn och som aktör som arbetar för att förbättra villkoren till sjöss. 

– Jag är mycket glad över det här förvärvet och de möjligheter det ger, eftersom båda organisationerna, Seably och WellAtSea, inser vikten av välbefinnande och fysisk hälsa för sjöfolk. Denna investering i WellAtSea är början på Seablys tillväxtresa och utökning av sitt SaaS-produktsortimentet. Genom att kombinera de två företagen är möjligheterna oändliga, säger Andrea Lodolo, vd för Seably, i pressmeddelandet.

Kommer erbjuda support dygnet runt

Båda bolagen behåller sina varumärken och oberoende verksamhet samtidigt som de drar nytta av varandras innovation och effektivitet. Genom att WellAtSeas kontor i Manila blir integrerat i Seablynätverket kommer båda företagen att erbjuda 24-timmars support.

– Förvärvet stärker våra förenade styrkor, erbjudanden och påverkan. Seably är framtiden för maritimt lärande och utveckling med den senaste tekniken. WellAtSea tillhandahåller lättimplementerade, plattform-drivna och skräddarsydda program med en bevisat positiv effekt på sjöfolks fysiska och mentala hälsa och övergripande välbefinnande för företag av alla storlekar som anställda tycker om att använda. Tillsammans kommer vi att ge ett enormt värde för sjöfolk och främja mer inkludering inom branschen, säger Claus Sonderskov, vd och styrelseledamot i WellAtSea, i pressmeddelandet.