Preems raffinaderi i Göteborg.

Fotograf: Preem

Kategori: Energi

Seaber ska optimera Preems fraktplanering

Drivmedelsbolaget Preem ingår avtal med finska marinteknikföretaget Seaber om en mjukvara för att optimera lastflöden och frakter.
I ett pressmeddelande skriver Preem att företaget genom att använda Seabers mjukvara för fraktoptimering strävar efter att minska utsläppen och optimera utnyttjandegraden för fartygen som fraktar företagets last. Applikationen som Preem kommer att använda är utformad för både rederier och lastägare och gör det enligt Preem möjligt att optimera effektivitet, spara tid och minska kostnader samt främja transparensen genom hela organisationen.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] kommer att använda är utformad för både rederier och lastägare och gör det enligt Preem möjligt att optimera effektivitet, spara tid och minska kostnader samt främja transparensen genom hela organisationen.

Preems vision är enligt bolaget att vara en ledande aktör i övergången mot ett hållbart samhälle. Den övergripande målsättningen är att förbygga och minimera utsläpp och uppnå en effektiv användning av resurser och energi i hela värdekedjan.

Från sina produktionsanläggningar i Lysekil och Göteborg skickar Preem sina produkter inom Sverige men även till internationella kunder och marknader. Bolaget befraktar idag tidschartrade fartyg, kontraktsfrakter och spotkontrakt. Årligen befraktas och genomförs över 1.000 resor, främst med olika råvaror och raffinerade produkter.

– Seabers beprövade optimeringsteknologi kommer hjälpa oss att utveckla vår logistik- och sjöfartsverksamhet. Vi strävar efter en snabb ROI som kommer ha en direkt inverkan på att minska Preems utsläpp och kostnader. Seabers mjukvara kommer att komplettera och integrera vår logistikprocess genom att digitalisera vår fraktplanering, säger Daniel Berndolf, shippingchef på Preem i pressmeddelandet.

Seaber är ett finskt marint mjukvaruföretag som arbetar för att minska ineffektivitet, kostnader och miljöpåverkan av bulk- och styckegodsfrakt. Företagets mjukvarulösning kan användas för att planera, kommunicera och optimera lastflöden och frakter. Tekniken stödjer både enkelresor för enskild last och komplexa resor med multipla laster och destinationer där onödiga ballastresor och låg utnyttjandegrad idag är vanligt. Mjukvaran kan enligt Seaber integreras med befintliga programvarulösningar och reseplaneringssystem.

Sebastian Sjöberg, vd och medgrundare av Seaber glädjs åt avtalet med Preem.

– Preems resa mot ett hållbart samhälle är i linje med Seabers värderingar. Det är fantastiskt att samarbete med ett framåtblickande företag som Preem, som ständigt är på jakt efter nya teknologier. Med Seaberlösningen kommer Preem att optimera sin befraktning och också möjliggöra en bredare nätverksoptimering inklusive terminaler och rederier, säger Sebastian Sjöberg i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]