Fotograf: Seehafen Kiel

Kategori: Hamn/Logistik | RoRo

SCA:s Kiel-terminal invigd

SCA Logistics nya terminal i Seehafen Kiel har invigts. Terminalen kommer att hantera och lagra 850.000 ton pappersprodukter per år.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ra 850.000 ton pappersprodukter per år.

Som Sjöfartstidningen tidigare rapporterat beslutade SCA Logistics redan för ett år sedan att efter 20 år byta ut Lübeck mot Kiel som distributionspunkt för Centraleuropa. Samtidigt meddelades att man ökar samarbetet med Iggesund Paperboard, som flyttar över sina laster på Östersjön till SCA:s rorofartyg från Metsä Boards nätverk.

Anlöp måndag och lördag

De tre SCA-fartygen Obbola, Ortviken och Östrand har sedan oktober redan börjat trafikera den nya terminalen i Ostuferhafen på slingan Sundsvall–Iggesund–Kiel, där anlöpen i Kiel görs växelvis av fartygen varje lördag och måndag, men det var alltså först i fredags som den officiella invigningen skedde.

– En hamn tar ett sådant här viktigt steg kanske bara vart tionde år. Verksamheten med pappersprodukterna blir ytterligare ett viktigt fundament i Kielhamnens aktiviteter. Tillsammans med den omfattande investering som gjorts i terminalfaciliteter, har vidareutvecklingen av den logistiska kompetensen hos vårt bolag varit av avgörande vikt, säger Dirk Claus, vd för Seehafen Kiel.

25 miljoner euro 

Den nya SCA-terminalen tog ett år att bygga och har uppförts på över 16 hektar i den norra delen av Ostuferhafen. Enligt hamnbolaget har totalt 25 miljoner euro investerats i projektet och 80 nya arbetstillfällen skapats tack vare den nya terminalen. 

Faciliteterna för skogsprodukterna består bland av totalt 50.000 kvadratmeter lagerutrymme, däribland en ny lagerbyggnad på 7.000 kvadratmeter avsedd för kassetter med direkt access till kaj och med maximalt väderskydd under lossning.   

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]