Kategori: Hamn/Logistik | RoRo

SCA Logistics expanderar

SCA Logistics lägger till Oxelösund på sin rorolinje från London och Rotterdam till Stockholm-Mälaren-regionen. Dessutom ökar man kapaciteten på containertrafiken mellan Rotterdam och St. Petersburg.  

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]m och St. Petersburg.  

Från och med slutet av januari kommer SCA Logistics att låta Oxelösund ingå i företagets rorolinje. I dagsläget anlöper linjen hamnarna London, Rotterdam, Sundsvall, Husum och Umeå två gånger i veckan samt Helsingborg en gång i veckan. 

Direkt till E4:an 

Snart tillkommer också Oxelösund en gång i veckan. 

– Rederiet valde oss tack vare vår unika infrastruktur som kopplar ihop land- och sjöinfrastruktur. Vår direktanslutning till E4:an och bra möjligheter för terminalhantering är nyckelfaktorer i det här projektet, säger Erik Zetterlund, vd för Oxelösunds Hamn, i ett pressmeddelande. 

Ökat godsflöde 

Samtidigt som SCA Logistics utökar sin rorolinje expanderar man alltså också när det gäller kapaciteten på containertrafiken mellan Rotterdam och St. Petersburg. 

– Godsflödet till södra Sverige och Ryssland växer och vi har därför beslutat att modifiera våra slingor för att öka kapaciteten och servicen till bägge regioner, säger Magnus Svensson, vd för SCA Logistics, och fortsätter: 

– Genom att börja segla direkt från Rotterdam till St. Petersburg ökar vi vår containerkapacitet till St. Petersburg och den ryska marknaden. Vi har märkt att det skett en stadig ökning i flödet av containergods till St. Petersburg och har därför beslutat att justera vår service och inkludera ett direktanlöp för containerfrakt från Rotterdam till St. Petersburg, vilket också reducerar ledtiden.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]