Kategori: Fartygsutrustning | Folk/företag

SatPoint till Göteborg genom företagsköp

SatPoint AB i Stockholm förvärvar göteborgsbaserade Floorit AB för att bredda sitt utbud av IT- och kommunikationstjänster till fartygs- och landbaserade kunder.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]och landbaserade kunder.

SatPoint AB köper Floorit AB, som blir ett dotterbolag inom SatPoint-gruppen. Köpet innebär att SatPoint nu etablerar sig i Göteborg.

SatPoint är specialiserat på satellitkommunikation till fartyg och bostadsplattformar för Internet och intranät access, samt telefoni och IT-tjänster.

Lokal närvaro

– Expansionen av bolaget med flera kvalificerade IT-personer positionerar SatPoint som en aktör på marknaden som kan ta fullt ansvar för kundernas kommunikations- och IT-behov både på land och till havs. Det har visat sig att kunderna efterfrågar en single point of contact för support och tjänsteleverans av IT och kommunikation till havs likväl som på land. Dessutom är en lokal närvaro i Göteborg mycket viktigt för alla våra kunder i den regionen, säger Magnus Hedberg, vd på SatPoint.

Tillväxtpotential

Floorit är en tjänsteleverantör som tillhandahåller IT-tjänster, co-location och molntjänster med redundanta serverlösningar i Göteborg och Stockholm.

På Floorit är man positiva till samarbetet med SatPoint och bolagen arbetar redan på nya gemensamma IT-outsourcingprojekt för kunder som har IT-behov både på land och till havs.

– Vi ser en stor tillväxtpotential för våra IT-tjänster både i Sverige och internationellt, bekräftar Jan Östlin, vd på Floorit.

Allt högre krav

SatPoint uppger att den växande användningen av IT på fartyg ställer allt högre krav på rederibranschen att möta de IT-krav som verksamheten, besättningen och passagerarna har ombord.

Outsourcing av kommunikations- och IT-tjänster uppges vara ett kostnadseffektivt sätt för rederibranschen att möta det kontinuerligt ökande behovet av IT ombord.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]