Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Hamn/Logistik

Säsongens första julkryssning

I soluppgången på söndag morgon stävade julsäsongens första kryssningsfartyg upp längs Göta älv i Göteborg för att förtöja i Frihamnen. Amadea är chartrad av Phoenix Reisen och hade 600 tyskar ombord som ville uppleva julstaden Göteborg.

Vädret kunde inte ha varit bättre – klart och närmare tio grader kallt – endast snön saknades för att skapa den perfekta julstämningen. Göteborgs Hamn AB uppger att totalt fem kryssningsfartyg med över 6000 passagerare kommer att besöka Göteborg i december 2012. Antalet passagerare har nästan tredubblats jämfört med december i fjol. En orsak till ökningen uppges vara det aktiva samarbetet mellan Göteborg & Co och Göteborgs Hamn.

– När vi inledde vårt samarbete 2008 hade Göteborg inte en enda julkryssare. Men i takt med att vi intensifierat marknadsföringen av både hamnen och staden har intresset ökat successivt, säger Jill Söderwall, kryssningsansvarig Göteborgs Hamn AB.

Göteborg har i år haft sitt bästa kryssningsår någonsin. När julsäsongen är över har 70 fartyg med sammanlagt 84000 passagerare besökt staden jämfört med 52 fartyg och 64000 passagerare 2011.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.