Fotograf: APM Terminals

Kategori: Hamn/Logistik

Samskip öppnar linjetrafik till Göteborg

I april anlöper islandsägda Samskip för första gången APM Terminals i Göteborg. Det blir startskottet för rederiets stora kortsjösatsning mellan Göteborg och Europa.

Från och med den 5 april 2023 kommer Samskip veckovis att anlöpa Göteborg, uppger APM Terminals i ett pressmeddelande. Efter stoppet i Göteborg seglar fartyget vidare till Aarhus, Runavik på Färöarna och vidare till Reykjavik för att fyra dagar senare anlända till Rotterdam.

Livlina mellan Island och Sverige

– Vi är glada och stolta över att meddela att Samskip har valt att styra om sin rutt via APM Terminals i Göteborg. Det nya anlöpet innebär inte bara en livlina mellan Island och Sverige, utan utgör även startskottet för ett konkurrenskraftigt och hållbart kortsjöerbjudande från nordens störstsa containerhamn till kontinenten, säger Brian Bitsch, kommersiellt ansvarig på APM Terminals, i pressmeddelandet.

Uppskattar järnvägsnätet

Från rederiets håll ser man tydliga vinster med att anlöpa Göteborg.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder det omfattande järnvägsnätet från APM Terminals Gothenburg till det svenska inlandet. Sjöfart i kombination med järnväg är det absolut mest klimateffektiva sättet att frakta containers och just hållbarhet är ett av de viktigaste fundamenten i vår verksamhet, säger Kenn Mellgren, Operations manager på Samskip i pressmeddelandet.