Wärtsilä and Gasum cooperation signing

Fotograf: Wärtsilä

Kategori: Fartygsutrustning | Hamn/Logistik

Samarbete för mer LNG

Wärtsilä och Gasum inleder samarbete för att påskynda en övergång till LNG bland annat inom sjöfarten.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]d annat inom sjöfarten.

Wärtsilä och Gasum har avtalat om samarbete för att utveckla användning, distribution och tjänster som gäller naturgas i marina och landbaserade tillämpningar. I detta samarbete står Wärtsilä för det gasteknologiska kunnandet, medan Gasum fokuserar på distribution och försäljning av naturgas och biogas. Vidare påpekas att man inom utvecklingsarbetet med flytande naturgas (LNG) för marint bruk kan utnyttja kunnandet inom Gasums dotterbolag Skangas.

Infrastruktur byggs ut

Försäljningen ska ökas genom att samarbeta inom affärsutveckling samtidigt som man bygger ut LNG-infrastruktur på platser där gas för närvarande inte finns tillgängligt. Företagen kommer att dela kompetens, kontakter, marknadsföring och affärsutveckling. Parterna kommer även att samarbeta för att utveckla kostnadseffektiva verksamheter inom drift och underhåll. Ett annat viktigt mål med samarbetet uppges vara att utveckla marknaden för flytande biogas.

Projektet delas upp i arbetsflöden som omfattar områden som Smart Power Generation, LNG och flytande biogas (LBG), gas som marint bränsle, drift och underhåll samt biogas.

Sjöfarten viktig målgrupp

Genom att göra LNG mer tillgängligt räknar parterna med att möta dagens och framtidens behov inom bland annat sjöfarten. Utnyttjandet av LNG möjliggör samtidigt utnyttjandet av LBG utan ytterligare investeringar eftersom infrastrukturen är densamma.

– Det här avtalet med Gasum kommer att hjälpa till att skynda på övergången till gasbränsle och bidra till miljömässig hållbarhet, kommenterar Wärtsiläs koncernchef Jaakko Eskola.

– Vi kan förbättra tillgången på naturgaslösningar som effektiva och rena energialternativ inom de marina och landbaserade marknaderna, säger Gasums vd och Skangas styrelseordförande Johanna Lamminen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]