Foto: Anna Lundberg

Fotograf: Anna Lundberg

Kategori: Miljö | Regelverk

Så kan redare få rabatt på avgifterna

Med verifiering av ett fartygs miljöprestanda kan redare relativt enkelt få rabatt på hamn- och farledsavgifter, enligt företaget MRV Control.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] företaget MRV Control.

Göteborgsföretaget MRVControl AB blev tidigare i år första svenska företaget att ackrediteras för validering av data från mätning av fartygs utsläpp enligt EU:s nya regelverk EU Monitoring, Reporting and Verification (MRV). Enligt reglerna måste alla redare från och med 1/1 2018 kontinuerligt mäta utsläppen från alla sina fartyg som är större än 5.000 brutto och som anlöper en EU-hamn. MRVControl är en av aktörerna som får utvärdera och verifiera den insamlade utsläppsdatan, som sedan redovisas till EMSA.

Verifiera CSI-poäng

Nu tipsar MRVControl om en ny tjänst, som går ut på att MRV Control nu har möjlighet att verifiera CSI-poäng, det vill säg ett fartygs miljöprestanda enligt Clean Shipping Index. Syftet med verifieringen är att i slutänden kunna få upp fartygets CSI-poäng och därmed få rabatt på hamn- och farledsavgifter.

Tio procent rabatt

Enligt ett pressmeddelande från MRV Control kan redare med ett antal väl placerade miljöåtgärder ge sig själv möjligheten att utnyttja Sjöfartsverkets miljödifferentierade taxor från och med årsskiftet. Redare kan enligt företaget relativt enkelt erhålla ett certifikat och tio procent rabatt på hamn- och farleder om man låter verifiera sin CSI-poäng.

– Om man nu ändå har beslutat att införa miljödifferentierade taxor och man som redare samtidigt är på god väg med sina miljöåtgärder är det vettigt att låta göra en omedelbar verifiering av dessa, säger Patric Grund på MRVControl i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]