Rikard Engström.

Kategori: Folk/företag

Rikard Engström till Trafikverket

Rikard Engström, före detta vd för Föreningen Svensk Sjöfart, återvänder till sin föregående arbetsgivare Trafikverket.
När Rikard Engström gör comeback på Trafikverket den 1 februari börjar han arbeta med nationell planering. Han kommer att ingå i den grupp som kontinuerligt arbetar med framtagandet av de 12-årsplaner för infrastrukturen som regering beslutar om vart fjärde år.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ari börjar han arbeta med nationell planering. Han kommer att ingå i den grupp som kontinuerligt arbetar med framtagandet av de 12-årsplaner för infrastrukturen som regering beslutar om vart fjärde år.

– Sjöfarten syns tydligare idag inom Trafikverket än när jag lämnade organisationen för fem år sedan. Trots det finns det bara en handfull personer som arbetar mer utpekat med sjöfart, säger han till Sjöfartstidningen.

Rikard Engström kommer att ha fokus på sjöfarten och sjöfartsfrågorna, men påpekar att det egentligen handlar om hela transportsystemet.

– Det logistiska systemperspektivet är det viktiga och förståelsen för det komplexa intermodala system som transporter utgör. De är inte enbart nationella, man måste också tänka internationellt. Sjöfarten passar klockrent in i ett internationellt perspektiv som möjliggörare för handel och resande något som också får konsekvenser för sjöfartens möjligheter till nationell avlastning av vägar och järnvägar.

Rikard Engström kommer att ha Göteborg som placeringsort.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]