Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Container | Hamn/Logistik

Rekordvecka i Containerterminal Frihamnen

Veckan kring månadsskiftet september-oktober var rekordlivlig i Stockholms Containerterminal Frihamnen, CTF.

På de containerlinjer som opereras av CMA-CGM, MSC, Team Lines och Unifeeder hanterades sammanlagt 1.380 TEU i CTF under vecka 40. Stockholms Hamnar uppger att containerterminalen aldrig tidigare har hanterat så många TEU under en och samma vecka.

Hög konsumtion

Den stora volymen förklaras med en hög konsumtion i den snabbt växande Stockholmsregionen och möjligheten att ta containrar sjövägen till Sveriges största och snabbast växande konsumtionsområde.

– Det är mycket glädjande att tågkapaciteten har ökat de senaste månaderna. Längre tåg och rikstäckning med Green Cargo gör det möjligt för rederier att snabbt flytta containrar dit efterfrågan finns, säger Dick Lagerberg, marknadsansvarig för container och frakt.

Norra Länken

Vidare uppges att den nya vägförbindelsen Norra Länken, som leder från hamnen direkt till E4:an, också innebär en stor förbättring.

– På bara några minuter kan containrar fraktas mellan hamn och motorväg.

Speciellt noteras att antalet temperaturkontrollerade enheter, lastade med exempelvis kött, frukt och medicin, har ökat markant. Enligt Stockholms Hamnar är det en betydande fördel att ha en av landets få gränskontroller för livsmedel i containerterminalen.

Kommentarer

  • Sven

    Bra jobbat!

Artikeln är stängd för fler kommentarer