Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: DSM17

Rekordeventet på Donsö

260 utställare, 90 rederier och runt 2.000 besökare. Alla rekord slogs på årets Donsö Shipping Meet. 

Efter elva månaders arbete kan projektledare Ann-Sofie Ankarcrona nu luta sig tillbaka aningens, andas ut och summera DSM17. 

– Det har varit intensivt, spännande och roligt. Allt från det inledande seminariet som huvudsponsorn Alfa Laval höll i till de totalt 26 miniseminarier under de två dagarna. För att inte tala om alla speed-möten och spontana möten som har ägt rum. Det har varit två fantastiska dagar, mycket nöjda utställare som redan har bokat upp sig för 2019. Att ha fått vara med på den här resan och tagit DSM till nya höjder har varit väldigt roligt, säger hon.

Allt filmades

Men hon poängterar att det handlar om ett teamwork som involverar väldigt många.

– Jag vill passa på att tacka alla samarbetspartners som har varit delaktiga, allt från tält- och monterbyggare till Isbolaget, Pensionat Skäret, Congresso och Joel Film som filmade alla seminarier. För dem som missade något seminarium så kommer de att läggas upp publikt på Youtube.

Några personliga höjdpunkter?

– När jag på måndagskvällen vandrade runt i de tomma utställningstälten och såg alla uppbyggda montrar. Det var en fantastisk känsla. Att gå från ritning till verklighet. Sen var det magiskt på banketten, det stora havet av festbord och glada människor. Det är svårt att välja, men de båda tillfällena kommer jag nog att bära med mig länge.

Finns det något som kan bli bättre?

– Det finns det alltid. Vi ska nu utvärdera de här dagarna med våra samarbetspartner och sponsorer för att kunna hitta detaljer som vi kan förbättra till nästa event om två år. Vädret kunde kanske har varit lite bättre andra dagen, men det rår inte jag över, skrattar Ann-Sofie Ankarcrona.

1.700 på banketten

Jämfört med DSM 2015 har antalet utställare ökat från 160 till 260 och medverkande rederier från 60 till årets 90. Det stora tältet i hamnen där banketten hölls svalde med nöd och näppe på tisdagskvällen 1.700 sittande personer. Frågan är om Donsö Shipping Meet kan bli så mycket större?

– Jag tänker att detta är en lagom nivå för att klara logistiken. Ön är inte större än den är och ett större bankett-tält kan vi inte ha. Om man inte ska tänka mer visionärt och sätta upp ett tält på pontoner i vattnet… 

Vad händer nu för dig?

– Jag är tillsvidareanställd och efter utvärderingen kommer jag att pusta ut ett tag innan vi i början av januari börjar förbereda inför DSM19 som arrangeras 3-4 september.

 

Fler filmer och nyheter från Donsö Shipping Meet 2017 kan du läsa här.