Fotograf: Blidösundsbolaget

Kategori: Passagerarsjöfart | Regelverk

Blidösund: ”Vi har aldrig blivit fällda”

I artikeln ”Misstänkt fuskmönstring på Strömmafartyg” påstås att Blidösundsbolaget fälldes för felaktig mönstring för 5-6 år sedan. Detta är dock något som Blidösundsbolaget dementerar.  

Enligt Göran Ahlqvist, vd och marknadschef på Blidösundsbolaget, blev det varken någon dom eller påföljd för bolaget i samband med mönstringsutredningen. 

– Visst fanns det felaktigheter i våra rutiner som vi sedan förbättrade och rättade till. Men någon fällande dom blev det aldrig, och därmed blev det heller aldrig någon påföljd för oss. Vi rullades ju i tjära och fjädrar under utredningen, så därför är det viktigt för oss att poängtera att vi aldrig blev fällda, säger Göran Ahlqvist. 

Att Blidösundsbolaget friades bekräftas nu också av Jan-Sture Wahlqvist, utredare på Transportstyrelsen.

– Nej, visst anmäldes Blidösundsbolaget av SEKO Sjöfolk men de fälldes aldrig. Däremot var det antal behörigheter som drogs in, men exakt hur många vet jag inte riktigt. Jag var inte själv med om den utredningen, säger Jan-Sture Wahlqvist.

Kommentarer

  • u 157

    Snicksnack, det var genomtänkt så flunkeriet kunde kliva upp som matroser efter 18 månader.

  • Jack Johnsson

    Bullsh*t!
    De kanske inte fick någon dom direkt, men klart de hade fuskmönstrat. Ett par av skepparna som hade fått ut sin 6:a rekordsnabbt fick den indragen. Besättningarna hade ju 450 sjödagar per år. Är inte det medveten fuskmönstringen?
    Inte så konstigt att kompetensen är så pass låg som den faktiskt är bland de dom jobbar på rederiet.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.