Fotograf: NAPA

Kategori: Fartygsutrustning

Finska NAPA blir japanskt

Det japanska klassningssällskapet ClassNK köper finska programvaruleverantören NAPA Group.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]everantören NAPA Group.

Med ClassNK som ägare öppnar sig nya möjligheter för NAPA att utnyttja klassningssällskapets branschkännedom, tekniska kunnande, kontaktnätverk och resurser för att expandera sin marknad. NAPA tillhandahåller olika programvarulösningar för den internationella sjöfartsbranschen med inriktning på bland annat fartygskonstruktion och fartygsoperation. NAPA:s program uppges användas inom 700 sjöfartsorganisationer som varv, klassningssällskap, rederier, befraktare, forskningsinstitut, sjöfartsskolor och myndigheter, samt på närmare 2.000 fartyg. 

Organisk tillväxt

– NAPA har på 25 år vuxit till en global organisation med 170 anställda. Över 90 procent av världens nybyggen planeras på varv som använder NAPA:s program, säger NAPA Groups vd Juha Heikinheimo, och fortsätter:

– NAPA har vuxit organiskt och internationaliserats under kontrollerade former, men det räcker inte längre till för att stärka positionerna i en global konkurrens som blir allt skarpare. Med en stabil och stor global organisation som ClassNK som ägare öppnas helt nya möjligheter till framgång och till att utvidga verksamhet, utbud och marknader. Ägarstrukturens trovärdighet är även en viktig konkurrensfaktor i en långsiktig affärsverksamhet.

Självständigt

NAPA kommer att fortsätta sin verksamhet som ett självständigt företag. Vidare uppges den nya ägaren hoppas på att alla anställda inom NAPA ska fortsätta inom företaget.

– ClassNK kommer att befrämja NAPA:s produktutveckling och öppna nya marknadsförings- och försäljningskanaler. Vi vill försäkra att NAPA:s innovativa programlösningar för att öka säkerhet och prestanda inom sjöfarten även i framtiden är tillgängliga för hela branschen. Därför är det viktigt att NAPA fortsätter med sin verksamhet som en självständig, neutral och förtroendeingivande partner för sina kunder, säger Yasushi Nakamura, vice vd för ClassNK.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]